Här på Utsikten Meetings brinner vi för att uppmuntra andra att utnyttja teknikens fantastiska utveckling. Ett fantastiskt sätt att göra det på, och samtidigt spara på tid, pengar och miljö, är att i första hand hålla möten digitalt.

I Sverige står trafik till och från arbetet för en stor andel av de totala utsläppen. Genom att hålla möten digitalt, hellre än på en fysisk plats, innebär det att deltagarna inte behöver förflytta sig. 

Ett möte med tre personer kanske inte kommer att göra en allt för stor skillnad. Men tänker man istället på det som hundratals möten varje dag, med tusentals deltagare, blir det snabbt en hel del resor fram och tillbaka. Tänk på hur mycket vi kan spara på miljö, plånbok och fritid. 

Utsikten Meetings var ursprungligen ett konferenshotell i Nynäshamn. Under den tid som det drevs var det mycket uppskattat, men det lades dessvärre ned för något år sedan. Vi som nu håller till på denna domän har ingen koppling till de tidigare ägarna, och vill enbart sprida tips och råd kring digitala möten.

Anledningen till att vi valde namnet Utsikten Meetings är vår vision om en grönare framtid, eller framtidsutsikt om man så vill. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Genom att ta saken i egna händer jobbar vi för ett grönare samarbete inom företagen.